לשון הרע /מאת עו"ד עינב זכאי ממשרד עו"ד נועם קוריס...
לשון הרע /מאת עו"ד עינב זכאי ממשרד עו"ד נועם קוריס
"לא תלך רכיל בעמך" (ויקרא י"ט, ז"ט) כבר מימי התנ"ך ישנו איסור לרכל והכוונה בזמן המודרני היא לפגיעה בשמו הטוב של האדם
לשון הרע מאוגד בחוק לשון הרע, התשכ"ה – 1965 זו יכולה להיות אמירה או ביטוי אשר פוגע בשמו הטוב או בכבודו של האדם או של קבוצת אנשים ואף פגיעה בתאגיד, במוניטין שלו וכך יפגע שמו הטוב של התאגיד ועל כך ארחיב בהמשך.
פרסום לשון הרע יכול להיחשב כעוולה אזרחית ואף כעבירה פלילית.
במידה והפרסום ייחשב כעוולה אזרחית הסעדים יהיו לפי חוק לשון הרע ופקודת הנזיקין, ובמידה והתקיימה עבירה פלילית תוטל סנקציה של עד שנת מעצר אחת.
כשישנו מצב של פרסום העלול לפגוע בשם הטוב יש להביא לשיקול גורמים של חופש הביטוי וזכות הציבור לדעת לעומת פגיעה בשמו הטוב של האדם ולהכריע מה גובר על מה.
סעדים-
במידה ובית המשפט יחליט כי אכן התקיימה פגיעה בשם הטוב הוא יוכל להעניק סעדים לפי סעיף 7א לחוק איסור לשון הרע - אדם שפגעו בשמו הטוב יוכל לתבוע בגין כך פיצוי ללא הוכחת נזק ולהיות זכאי לקבל עד 50,000 ₪ ללא הוכחת נזק, כאשר מדובר בתאגיד עלינו להוסיף את ס' 10 לפקודת הנזיקין הרי שמדובר בפגיעה של המוניטין של החברה וככזה יהווה פגיעה בשמה הטוב של החברה.
יפים לעניין זה הדברים שאמר השופט אייל דורון בת.א. (שלום חיפה) 32559-11-09קבוצת בראל נכסים בע"מ נ' גפן 79 בע"מ ואח' בפסק דינו מיום 12.2.2012 קבע השופט כי הנתבעים אכן פרסמו לשון הרע על התובעת, ודן בהרחבה בשאלה אם הוראת סעיף 10 לפקודה מונעת ממנו לפסוק לתובעת פיצוי ללא הוכחת נזק לפי סעיף 7א לחוק לשון הרע.
מסקנתו החד משמעית של השופט דורון היא כי ניתן לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק גם לתאגיד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה